novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj (MePZ Svoboda Šoštanj) je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Zbor je v 40 letih dosegel zavidljive uspehe. ??e dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 2009 pa zmagal na turnirju Med dvema zboroma v oddaji Spet doma.

 
English
english language
MePZ SVOBODA Šoštanj
Koncerti in prireditve
Zgoščenke
V oddaji SPET DOMA
 
Iskanje
 
Vreme
 
Domov > Kontakt  
Zadeva:
Tvoj e-naslov:
Tvoje ime:
Sporočilo:

MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ
Kratko ime:MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ
Matična št.:1052985
Davčna št.:11915811
Ulica:TRG JOŽETA LAMPRETA 3
Naselje:ŠOŠTANJ
Kraj:ŠOŠTANJ
Pošta:3325 Šoštanj
Občina:ŠOŠTANJ
Oblika:Društvo, zveza društev
Dejavnost:91.330 Dejavnost drugih članskih organizacij
Povezava:http://svoboda.sostanj.net/
Telefon:
Telefax:
Mobilnik:
e.naslov:svoboda@sostanj.net
TRR:02426-0253122034
Pri banki:Nova LB Ljubljana
Kontaktna osebaIvan Sevšek

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec.

Zbor je v petintridesetih letih dosegel zavidljive uspehe. Ves čas je kvalitetno rasel in v svoj repertoar vključeval vedno zahtevnejšo zborovsko literaturo. Že dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 1992 pa še bronasto plaketo na mednarodnem tekmovanju v Mariboru.

Nastopov in gostovanj je bilo toliko, da jih ni mogoče prešteti. Z lepo pesmijo je zbor razveseljeval poslušalce na različnih proslavah in prireditvah doma in v tujini. Gostoval je v Avstriji, Italiji, Makedoniji, Madžarski, Nizozemski, Nemčiji in Švici. Redno se je udeleževal občinskih in medobčinskih revij pevskih zborov. V zadnjih letih so najbolj odmevni novoletni koncerti s Komornim orkestrom in Mešanim pevskim zborom  Mavrica z Vrhnike. Zbor je prav gotovo eden od glavnih nosilcev kulturnega življenja v Šoštanju, s svojimi nastopi in z gosti pa je dvignil raven prireditev na zavidljivo višino.

 
VIRI PODATKOV:
AJPES
Banka Slovenije
Telekom Slovenije

 
V sodelovanju s Portalom sostanj.info