novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj (MePZ Svoboda Šoštanj) je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Zbor je v 40 letih dosegel zavidljive uspehe. ??e dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 2009 pa zmagal na turnirju Med dvema zboroma v oddaji Spet doma.

 
English
english language
MePZ SVOBODA Šoštanj
Koncerti in prireditve
Zgoščenke
V oddaji SPET DOMA
 
Iskanje
 
Vreme
 
Domov >  Novice > Letni koncert MePZ Svoboda Šoštanj (01.06.2010) Ostale novice
Število vseh ogledov: 5703

Avtor: Tjaša Rehar

V petek zvečer so pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Svoboda Šoštanj z zborovodkinjo Anko Jazbec pripravili tradicionalen letni koncert. Naslovili so ga 'Kakor, da se sliši glas morja…'

Številni obiskovalci v Kulturnem domu Šoštanj so uživali ob zvokih lepe zborovske pesmi, obenem pa so člani zbora pripravili številna presenečenja, s katerimi so popestrili prijeten večer. Za zabavo pa je poskrbel tudi domiselni Boštjan Oder, ki je program povezoval.

V prvem delu so se pevke in pevci MePZ Svoboda predstavili z za odtenek bolj resnimi pesmimi in z ubranimi glasovi malokoga v dvorani pustili ravnodušnega. Sledil je zabaven nastop Dravograjskega okteta Kograd IGEM pod umetniškim vodstvom Tadeje Vulc, nato pa so na oder ponovno prišli pevke in pevci Svobode. Tokrat v veliko bolj sproščenih opravah – belih, modrih in črtastih majicah, kavbojkah, kapah…

Kot mornarji so nato izvrstno odpeli še nekaj zabavnih pesmi, predstavili so tudi zmagovalno skladno oddaje Spet doma Dober dan & Ćuj delkica & Čez Šuštarski most. Za zaključek pa so skupaj z Dravograjskim oktetom zapeli še dve pesmi.

Čeprav je koncert trajal kar dve uri, so obiskovalci zahtevali dodatek in ga seveda tudi dobili.

Pevci in pevke Svobode so se ob tej priložnosti na svoj način (s pesmijo, seveda) tudi zahvalili svojemu bivšemu predsedniku Ivanu Sevšku. Od januarja namreč zboru predseduje Peter Anželak.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh