novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj (MePZ Svoboda Šoštanj) je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Zbor je v 40 letih dosegel zavidljive uspehe. ??e dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 2009 pa zmagal na turnirju Med dvema zboroma v oddaji Spet doma.

 
English
english language
MePZ SVOBODA Šoštanj
Koncerti in prireditve
Zgoščenke
V oddaji SPET DOMA
 
Iskanje
 
Vreme
 
Domov >  Novice > Slovenec leta 2009 (06.02.2010) Ostale novice
Število vseh ogledov: 5176

Avtor: Barbara Sevšek De Costa

22. januarja 2010 je v Litiji potekalo sklepno dejanje akcije Slovenec leta 2009, ki jo organizira Nedeljski dnevnik. Na zaključni podelitvi prestižnega naslova je sodeloval tudi Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj.

Prireditev Slovenec leta, ki je letos potekala v znamenju športa in izvrstne glasbe, sta vodila priljubljeni Boštjan Romih in Simona Vodopivec Franko (v obleki, ki sta jo posebej za to priložnost izdelali Martina Lavrenčič in Jelka Šajn). Tisti, ki še niso imeli priložnosti slišati ubranega in doživetega petja pevskega zbora Svoboda iz Šoštanja, se sedaj zagotovo strinjajo, da je odličen. Kot tudi večna glasbena diva Helena Blagne Zaman, ki je poleg arije iz opere Nabucco na koncu z zborom in mladimi Avseniki zapela še Slovenija, od kod lepote tvoje. Seveda so bili tu še drugi izvrstni glasbeniki: Alenka Godec, harmonikarska virtuoza Miha Debevec in Tomaž Rožanec s priokusom Abbe, večni, tokrat hribovsko usmerjeni Čuki. Skupaj s poštenimi odmerki smeha, za katerega so poskrbeli štajerska legenda Vinko Šimek, nepozabna Iča od hudiča, gorenjski Kondi Pižorn, Sašo Hribar, ki se je tokrat predstavil z glasbeno imitacijo Johna Denverja, ter seveda spet - v Litiji vedno znova oživljeni - Moped show s Simono H2O, Martinom Ž. in Tofom.

Prireditev je obiskal tudi nekdanji predsednik Milan Kučan s soprogo Štefko, ki je bil nesporno rekorder v nazivih Slovenec leta, saj se še sam, kot je dejal, ne spomni več, kolikokrat je naziv prejel.

Najvišjega priznanja bralk in bralcev Nedeljskega dnevnika je bila tokrat deležna Petra Majdič, dama dolgega koraka, velika osebnost, močna in vztrajna ženska, ki si v življenju postavlja visoke cilje ter je zanje pripravljena narediti vse. Prek videoprenosa se je oglasila z Rogle, kjer se pripravlja na zimske olimpijske igre, ki so pred vrati. Med drugim je prenesla več kot zgovorno sporočilo:

"V življenju problemi pridejo z razlogom, zato da najdemo boljšo rešitev. Vsem želim, da bi v teh težkih časih našli rešitev iz vseh težav. Tudi sama si bom prizadevala, da uresničim svoje sanje, da prinesem Sloveniji olimpijsko medaljo teka na smučeh. Iskreno se zahvaljujem vsem bralkam in bralcem, ki ste mi izkazali podporo in mi podelili to fantastično priznanje, ki je zame nekaj nepojmljivega. Naj bo to priznanje ljudem, ki so pripravljeni uresničiti svoje sanje, ter spodbuda vsem tistim, ki so si pripravljeni postaviti višje cilje in jim slediti vse življenje. Naslednje leto v Litijo zagotovo pridem!"

 

petra majdic

 

(povzeto po Nedeljskem dnevniku)

Omenjeni subjekti:
MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh