novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj (MePZ Svoboda Šoštanj) je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Zbor je v 40 letih dosegel zavidljive uspehe. ??e dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 2009 pa zmagal na turnirju Med dvema zboroma v oddaji Spet doma.

 
English
english language
MePZ SVOBODA Šoštanj
Koncerti in prireditve
Zgoščenke
V oddaji SPET DOMA
 
Iskanje
 
Vreme
 
Domov >  Novice > Božični koncerti (17.01.2010) Ostale novice
Število vseh ogledov: 5619

Avtor: Barbara Sevšek De Costa

V božično-novoletnem času so pevke in pevci Svobode svoje poslušalce razveselili z božičnimi koncerti. Na treh koncertih so ob spremljavi pihalnega tria (Špela Koren - flavta, Lovro Vrzelak - klarinet in Jure Puc - fagot) predstavili božične pesmi iz vsega sveta.

Na koncertih v Gornjem Gradu (27. december), v Šoštanju (28. december) in v Mozirju (3. januar) je mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj predstavil pesmi iz Italije, Avstrije, Andaluzije, Portorika ter Sierra Leone, manjkale pa niso tudi skladbe slovenskih avtorjev in izvajalce ter tradicionalne v priredbi Tadeje Vulc. Zbor in solisti so navdušili obiskovalce, ki so cerkve na vseh treh koncertih napolnili do zadnjega kotička. Poleg pihalnega tria so sodelovali še Klementina Rednak Mežnar - klavir, Matevž Mikek - kitara, Gašper Jazbec - tolkala ter Barbara De Costa - orgle, zbor pa je vodila Anka Jazbec.

Omenjeni subjekti:
MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh