novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj (MePZ Svoboda Šoštanj) je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Zbor je v 40 letih dosegel zavidljive uspehe. ??e dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 2009 pa zmagal na turnirju Med dvema zboroma v oddaji Spet doma.

 
English
english language
MePZ SVOBODA Šoštanj
Koncerti in prireditve
Zgoščenke
V oddaji SPET DOMA
 
Iskanje
 
Vreme
 
Domov >  Novice > MePZ Svoboda Šoštanj ne počiva (26.03.2009) Ostale novice
Število vseh ogledov: 4338

Avtor: Občina Šoštanj

Pevke in pevci MePZ Svoboda iz Šoštanja so se po uspešnih novoletnih koncertih, ki so jih v januarju izvedli skupaj z orkestrom Simfonika Vrhnika in MePZ Mavrica Vrhnika, odzvali povabilu Maria Galuniča. Tisti, ki spremljate oddaje Spet doma ob nedeljah zvečer na TV Slovenija, veste, da sta za njimi že ...

MePZ Svoboda Šoštanj ne počiva

Pevke in pevci MePZ Svoboda iz Šoštanja so se po uspešnih novoletnih koncertih, ki so jih v januarju izvedli skupaj z orkestrom Simfonika Vrhnika in MePZ Mavrica Vrhnika, odzvali povabilu Maria Galuniča. Tisti, ki spremljate oddaje Spet doma ob nedeljah zvečer na TV Slovenija, veste, da sta za njimi že dva uspešna nastopa v oddaji.

V prvi oddaji na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, so zapeli Srečo na vrvici in navdušili gledalce s prisrčnostjo in vedrino, kar jim je prineslo zmago. Za drugi nastop, 22. marca, je skladateljica Tadeja Vulc za zbor priredila dve stari slovenski popevki: Ta vražji telefon in Čuj deklica, in zbor se je ponovno veselil zmage.

Takšno tekmovanje pomeni popularizacijo zborovskega petja. Poseben izziv za zbor pa je bila koreografija, ki so jo s pomočjo Nine Krenker hitro obvladali. Kakorkoli, pevci pravijo, da so bili nastopi pri Mariu za njih zanimiva izkušnja, saj je bil marsikdo v studio prvič, petje poteka v živo, dogajanje za kamero je nekaj čisto drugega kot če gledaš oddajo po televiziji.

V letošnjem letu zboru ne bo zmanjkalo »dela«, saj je že 3. aprila na sporedu občinska revija pevskih zborov Pozdrav pomladi v Velenju. Pripravljajo tudi koncert ob štiridesetletnici delovanja in se seveda veselijo morebitnih ponovnih nastopov v oddaji Spet doma.

FOTOGALERIJA IZ NASTOPA MePZ SVOBODA V ODDAJI SPET DOMA

Omenjeni subjekti:
MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh