novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj (MePZ Svoboda Šoštanj) je nastal leta 1969 iz cerkvenega mladinskega zbora in od leta 1982 ga z vztrajnostjo in mladostnim žarom uspešno vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Zbor je v 40 letih dosegel zavidljive uspehe. ??e dvanajstkrat se je udeležil državnih tekmovanj Naša pesem in prejel eno zlato, pet srebrnih in šest bronastih plaket mesta Maribor, leta 2009 pa zmagal na turnirju Med dvema zboroma v oddaji Spet doma.

 
English
english language
MePZ SVOBODA Šoštanj
Koncerti in prireditve
Zgoščenke
V oddaji SPET DOMA
 
Iskanje
 
Vreme
 
Domov >  Novice > V Šoštanju z glasbo v novo leto (17.01.2006) Ostale novice
Število vseh ogledov: 5674

Avtor:

V dvorani kulturnega doma v Šoštanju so letos že četrto leto zapored organizirali in izvedli koncert Orkestra simfonikov z Vrhnike, mešanega pevskega zbora Mavrica z Vrhnike ter mešanega pevskega zbora Svoboda iz Šoštanja. Simfonike...

VEČER: Torek, 17. Januar 2006 - Stran: CELJSKO, SAVINJSKA, ŠALEŠKA DOLINA

V Šoštanju z glasbo v novo leto

V dvorani kulturnega doma v Šoštanju so letos že četrto leto zapored organizirali in izvedli koncert Orkestra simfonikov z Vrhnike, mešanega pevskega zbora Mavrica z Vrhnike ter mešanega pevskega zbora Svoboda iz Šoštanja. Simfonike je vodil dirigent Marko Fabiani, vrhniški zbor Darinka Fabiani, zbor Svoboda pa Anka Jazbec.

V nabito polni dvorani in na enako nabitem odru, kjer je poskrbelo za res nepozaben večer več kot 120 glasbenikov, se je zgodil še zadnji novoletni koncert v Šaleški dolini. Potem ko je celotni ansambel pevcev in glasbenikov (oba zbora nastopata skupaj hkrati z orkestrom) že nastopil v Borovnici, na Vrhniki in v Šoštanju, bodo izvedli še četrti nastop v Slovenski filharmoniji v soboto, 21. januarja, ob 17. in 20. uri.

Na vseh gostovanjih so izvedli dela znanih skladateljev Mozarta, H. Purcela, G. Bizeta, B. Brittna, Giuseppa Verdija, Johana Straussa, D. Kabalevskega, Webra, Beethovna in drugih avtorjev ter slovenskih skladateljev. Koncertno povezavo je izvedel Boštjan Poglajen. Dogodek v Šoštanju je bil nedvomno ena najodmevnejših kulturnih prireditev v Šaleški dolini, so povedali navdušeni udeleženci in kulturniki.

Foto: Jože Miklavc

Omenjeni subjekti:
MEŠANI PEVSKI ZBOR SVOBODA ŠOŠTANJ

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh